بومشناسی
-
یافته های جدید نشان میدهند که چهار میلیارد نفر با کم آبی شدید مواجه اند. کمبود آب هر ساله دو سوم از جمعیت جهان، بیش از چهار میلیارد نفر، را به مدت یک ماه متأثر از خود میسازد. افشاسازیها نشان میدهند بحران کم آبی، یعنی یکی از خطرناکترین چالش های پیش روی جهان، خیلی وخیم تر از آن چیزی است که پیشتر تصور میشد. تحقیقات جدید همچنین آشکار کرده اند که 500 میلیون نفر در مکانهایی زندگی می کنند که مصرف آب دو برابر یک سال کامل پر باران است، با به راه افتادن سفره های آب زیرزمینی این میزان بارش آنها را به شدت آسیب پذیر می کند.
24 ژوئیه 2016 -
سالهاست صدای بحران آب در ایران بلند شده است، اما هفته پیش در میدان تره بار اصفهان، هندوانه کیلویی سیصد الی چهارصد تومان معامله می شد، و مردی با وانت آمده بود تا هندوانه های بی کیفیت را برای تغذیه دامهایش بخرد. شاید اندکی این موضوع طنز به نظر برسد، اما نشانه ای است از یک بیماری فراگیر در ساختار معیشتی و سیاست حکمرانی ما. مدتهاست محققان و صاحب نظرات دلسوز خبر از بحران آب می دهند. در حوزه علم جغرافیا، استاد کردوانی سالهاست این بحران را گوشزد کرده اخیرا هم با تاسف فراوان تاکید کرده که "چرا باور نمی کنید آب نیست".
17 ژوئیه 2016 -
در سالی که گذشت موسسه حیات وحش میراث پارسیان با همراهی حامیان، کارشناسان، همکاران و داوطلبان در مسیر رسالت و با نگاه به چشمانداز خود قدمهایی برداشت که در این گزارش شرح حال آن را میتوانید مطالعه کنید. این گزارش شامل دستاوردهای پروژههای میدانی، فعالیتهای آموزش و آگاهسازی و همچنین عملکرد مالی موسسه در سال ۹۴ است.
حفاظت از حیات وحش و طبیعت این سرزمین با ادامه کمکهای شما و تلاش بیشتر ما آینده بهتری را نوید میدهد.این گزارش برای انسان شناسی و فرهنگ ارسال شده و به دلیل اهمیت و ارزش آن، باز نشر می شود.
16 ژوئیه 2016 -
این کتاب یک معرفی مناسب را برای انسان شناسی محیط زیست توسط ارزیابی رابطه ی بین انسان و طبیعت ارائه می دهد.همچنین در این کتاب بحث می شود که چرا با وجود اینکه این رشته بسیار مهم است اما جزء رشته های آکادمیک قرار نمی گیرد این در حالی است که این رشته تاثیر زیادی را بر روی سیاره ی ما خواهد گذاشت و راه حل هایی را برای حل مشکلات زیست محیطی و انسان به عنوان یک موجودیت فرهنگی و زیستی ارائه می دهد و این موضوع مطرح می شود که تغییر رفتارهای مصرفی در نوع رفتار انسان با محیط زیست خود موثر خواهد بود.
16 ژوئیه 2016 -
راهی برای پویایی ارزش های معنوی و رفاه اجتماعی
وقف به عنوان سنتی کهن، در جهت تعالی ارزشهای معنوی، در طول تاریخ آدمی را همواره به خود جذب میکرده است. جذبهی این سنت پسندیده را از جهات مختلف میتوان دید؛ انجام یک فریضه حسنه با نیت باقیاتِالصالحات، گسترش و یا حمایت از یک نوع فعالیت خاص(اعم از مذهبی، علمی، اجتماعی و ...)، مدیریت و برنامه ریزی برای ثروت توسط شخص بعد از فوتش و ... که در تمامی موارد ذکر شده نیت خیر و گام نهادن در جهت تعالی و ارزشهای معنوی به طور مشترک، بسیار با اهمیت است.25 ژوئن 2016 -
هر بار در بازگشت از سفر به خاطرات مبهم کودکیمان و در جستجوی «بهشت گمشده»، راهی سفری دیگر میشویم. سفر به روستاها. روستاهای کلاردشت برای نسل ما (نگارندگان) و نسلهای پیش از ما، سرشار از حسرت است. حسرت تپهها و درههای سرسبز، هیاهوی مردمان در کوچه پس کوچههای خاکی روستا، هیهی چوپانها و دستان پینهبسته کشاورزان، عطر نان و کاهگل که از دریچههای چوبی خانهها در فضای ده میپیچید و در راه مزرعههای گندم گم میشد. به باور ما، برای نسل ما، هنوز دستمایههای خیال توان مبدل شدن به واقعیت را دارد.
22 ژوئن 2016 -
بلژیک
بلژیک که به طور رسمی پادشاهی بلژیک خوانده می شود، یکی از کشورهای اروپای غربی است که با فرانسه، هلند، آلمان، لوگزامبورگ و دریای شمال هم مرز است. این کشور از لحاظ سیاسی، یک پادشاهی مشروطه فدرال با رژیم پارلمانی است. بلژیک یکی از ده کشور پایه گذار اتحادیه اروپاست که نهادهای اصلی این اتحادیه در پایتخت آن، بروکسل قرار دارند. این نهادها عبارتند از پارلمان اروپا، شورای اتحادیه اروپا و کمیسیون اروپایی. همین طور سازمان های دیگر بین المللی مانند ناتو در این شهر واقعند. بلژیک با مساحت بیش از 30000 کیلومتر مربع خود، جمعیتی بیش از یازده میلیون نفری دارد.
21 ژوئن 2016 -
در سراسر استرالیا، نماد های فرهنگ بومیان که بسیار متفاوت و دارای قدمتی ماقبل تاریخی اند،
15 ژوئن 2016 -
مقاله مهم پایان انسان شناسی، از آن رو مهم است که نویسنده آن، جان کوماروف، استاد برجسته دانشگاه هاروارد، با زبانی البته سخت و کمی غامض، از آینده انسان شناسی و تمایز آن از سایر حوزه های مطالعاتی مانند جامعه شناسی، مطالعات فرهنگی، علوم سیاسی و...، سخن می گوید. او با بیم و امید و با دقتی ستودنی، توضیح می دهد که چرا انسان شناسی و به خاطر کدامیک از ویژگی هایش - که باید در آینده بیشتر شکوفا شوند - همچنان از این توانایی برخوردار است که برای خودش رشته ای در خور و شایسته بماند.
14 ژوئن 2016 -
طبیعت و شهر:
مقدمه
در دنیای حاضر شهرنشینی بیش از هر زمانی در طول تاریخ گسترش یافته و بسیاری از عوامل فرهنگی- اجتماعی، اقتصادی و زیستمحیطی را متأثر از خود ساخته است. در شهرهای بزرگ فعالیتهای بشری به حدی بر طبیعت اثر گذاشتهاند که نظام عادی طبیعت و ارتباط آن با دما و آب و هوا و گیاهان و جانوران را بر هم زده است، این در حالی است که تعریف طبیعت در منظر شهری هنوز به خوبی درک نشده است. با توجه به الگوی رشد سریع شهرها باید دریافت که فرد شهرنشین از طبیعت و بویژه درختان و گیاهان بیش از پیش جدا شده است.01 ژوئن 2016